![Το νέο γιουβέτσι (με μαριναρισμένο και σιγοψημένο αρνί γάλακτος, μυρωδικά, μπαχαρικά και κασέρι)](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/04/to-ne-o-gioyve-tsi-me-marinarisme-no-kai-sigopsime-no-arni-ga-laktos-myrodika-mpacharika-kai-kase-ri_gastronomos-420x560.jpg?v=1713977941)
10'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: Για 2 κιλά πατάτεςΔιαδικασία
- Για τις πατάτες με ολίγον από αρνί και κουρκουμά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ταψί σε μία στρώση.
- Προσθέτουμε τα αρνίσια παϊδάκια, κομμένα στη μέση, το ελαιόλαδο, τον ξερό δυόσμο, το ούζο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τον κουρκουμά διαλυμένο στο νερό.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο για περίπου 30 λεπτά ακόμη.