20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει λίγο και να γλυκάνει.
  2. Ρίχνουμε τις πατάτες και τα σκόρδα και τα γυρνάμε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1 - 2 λεπτά, να τσιγαριστούν λίγο.
  3. Προσθέτουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και βράζουμε για περίπου 5 - 10 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και όλα τα μπαχαρικά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
  5. Ξεσκεπάζουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, σείοντας πότε-πότε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το φαγητό, για άλλα περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μελώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
  6. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Μυστικά

Το ξερό κρεμμύδι θέλει καλό τσιγάρισµα, για να δώσει τη γεύση του στο φαγητό και να το βοηθήσει να χυλώσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών