10'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατάτες γιαχνί με μπαχάρι και δεντρολίβανο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για 3-4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να γίνεται διάφανο το κρεμμύδι. Στο σοτάρισμα βάζουμε τις δάφνες και τα μπαχάρια για να σκορπίσουν το άρωμά τους.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τις φέρνουμε 1-2 βόλτες και αμέσως ρίχνουμε τον διαλυμένο πελτέ.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται για να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε το δεντρολίβανο.
- Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σείουμε τακτικά την κατσαρόλα και ελέγχουμε μήπως σωθούν νωρίς τα υγρά και χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο ζεστό νερό.
- Στο τέλος πετάμε μπαχάρια, σκόρδα και δάφνες.
- Σερβίρουμε, τις πατάτες γιαχνί, στα πιάτα και συνοδεύουμε με ελιές θρούμπες, φέτα βαρελίσια και χωριάτικο ψωμί στο πλάι.
Μια καλή ρετσίνα ή μια ωραία μπίρα lager.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 84.