ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπίδι γιαχνί με σταφίδεςΚουνουπίδι γιαχνί με σταφίδες
10' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατάτες γιαχνί με μπαχάρι και δεντρολίβανο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για 3-4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να γίνεται διάφανο το κρεμμύδι. Στο σοτάρισμα βάζουμε τις δάφνες και τα μπαχάρια για να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις φέρνουμε 1-2 βόλτες και αμέσως ρίχνουμε τον διαλυμένο πελτέ.
  4. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται για να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
  5. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε το δεντρολίβανο.
  6. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σείουμε τακτικά την κατσαρόλα και ελέγχουμε μήπως σωθούν νωρίς τα υγρά και χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο ζεστό νερό.
  7. Στο τέλος πετάμε μπαχάρια, σκόρδα και δάφνες.
  8. Σερβίρουμε, τις πατάτες γιαχνί, στα πιάτα και συνοδεύουμε με ελιές θρούμπες, φέτα βαρελίσια και χωριάτικο ψωμί στο πλάι.

Μια καλή ρετσίνα ή μια ωραία μπίρα lager.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 84.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών