Ένα από τα κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας σε μια θαυμάσια εκδοχή με «δυνατά» αρτύματα.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει λίγο.
  2. Ρίχνουμε τις πατάτες, τα σκόρδα και τον πελτέ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά, να λαδωθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε τη δάφνη, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, αλατοπίπερο και νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  4. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών