![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί με πελτέ, ελιές και άνηθο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει λίγο.
- Ρίχνουμε τις πατάτες, τα σκόρδα και τον πελτέ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά, να λαδωθούν καλά.
- Προσθέτουμε τη δάφνη, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, αλατοπίπερο και νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον άνηθο και σερβίρουμε τις πατάτες γιαχνί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 174.