ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπιτικά νιόκι πατάτας γκρατινέ με σάλτσα κασεριού και αμυγδάλουΣπιτικά νιόκι πατάτας γκρατινέ με σάλτσα κασεριού και αμυγδάλου
20' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τις πατάτες γκρατινέ με μυρωδικά ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Αλείφουμε ένα πυρέξ ή άλλο στρογγυλό ταψί σερβιρίσματος 36 εκ. με βούτυρο και σκορπίζουμε το σκόρδο.
  3. Απλώνουμε μία στρώση πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο από το μυρωδικό και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες (κρατάμε λίγο μυρωδικό).
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το φαγητό.
  5. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι το μείγμα να απορροφηθεί από τις πατάτες.
  6. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
  7. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μυρωδικό και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT