ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΙνδικό κοτόπουλο «μπιριγιάνι» με κόκκινες φακέςΙνδικό κοτόπουλο «μπιριγιάνι» με κόκκινες φακές
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες masala, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε τους σπόρους μουστάρδας.
  2. Όταν αρχίσουν να σκάνε, προσθέτουμε τα φύλλα κάρι, το τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα αρώματα.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε 6-7 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίχνουμε την κονσέρβα ντομάτας, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τη σκόνη κάρι (αν δεν βάλουμε τα φύλλα), τις πατάτες, αλάτι και 250 ml νερό.
  4. Ανακατεύουμε και μόλις τα υγρά αρχίσουν να κοχλάζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  5. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών