
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πατάτες masala, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε τους σπόρους μουστάρδας.
- Όταν αρχίσουν να σκάνε, προσθέτουμε τα φύλλα κάρι, το τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα αρώματα.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε 6-7 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίχνουμε την κονσέρβα ντομάτας, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τη σκόνη κάρι (αν δεν βάλουμε τα φύλλα), τις πατάτες, αλάτι και 250 ml νερό.
- Ανακατεύουμε και μόλις τα υγρά αρχίσουν να κοχλάζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.