30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 50'

Υλικά

Τεμάχια: 25

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατατοκεφτέδες αξιώτικους σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το τυρί και ένα ένα τα αυγά, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να φτιάξουμε έναν πυκνό χυλό που να στέκεται στο κουτάλι.
  4. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι (2-3 εκ. από τον πυθμένα του)και το ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Μόλις κάψει, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις ρίχνουμε προσεκτικά στο λάδι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Τους βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.

Ρετσίνα παγωμένη

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT