15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βράζουμε για 15 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό τον αρακά (κατεψυγμένο) και τις πατάτες.
- Στραγγίζουμε και αδειάζουμε σε μπολ.
- Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες και τον αρακά, προσθέτουμε το ζαμπόν, τα αυγά, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.
- Τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Τρώγονται ζεστοί (στο σπίτι) ή σε θερμοκρασία δωματίου (στο σχολείο).