ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατοκεφτέδες παναρισμένοι σε σιμιγδάλιΠατατοκεφτέδες παναρισμένοι σε σιμιγδάλι
1 ώρα προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Κομμάτια: περίπου 30

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για τους πατατοκεφτέδες με καπνιστό χέλι, πρώτα, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και νερό τόσο ώστε να τις καλύπτει και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αν θέλουμε, μπορούμε να τις βράσουμε και στον ατμό (έτσι θα απορροφήσουν λιγότερο νερό).
  2. Τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν ελαφρώς, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, και τις ξεφλουδίζουμε.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ, τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το πρες πουρέ όσο είναι ακόμη πολύ ζεστές.
  4. Τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  5. Προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Βάζουμε 2 εκ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά.
  7. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το αλεύρι.
  8. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μια δόση από το μείγμα που ετοιμάσαμε, το ρίχνουμε στο αλεύρι, το τουμπάρουμε μια δυο φορές να καλυφθεί και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  9. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, για 1-2 λεπτά το πολύ, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα που να καλύψει τον πυθμένα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Στρώνουμε εκεί τις φέτες καπνιστό χέλι και τις ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Βάζουμε τους πατατοκεφτέδες σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το καπνιστό χέλι, τη γλιστρίδα, τα ντοματίνια και τα φύλλα δυόσμου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT