Με ΠΓΕ πατάτες, αξιώτικο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα και φρέσκο δυόσμο γίνονται οι πιο αφράτοι πατατοκεφτέδες. Τη συνταγή μας έδωσασν η Μαρία και η Ιουλιανή Πολυκρέτη.
20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: για 25 τμχ.
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το τυρί και σιγά-σιγά τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να φτιάξουμε έναν πυκνό χυλό που να στέκεται στο κουτάλι.
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι (2 - 3 εκ.
- από τον πυθμένα του)και το ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει το ελαιόλαδο, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις ρίχνουμε προσεκτικά στο λάδι και τηγανίζουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τους βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια και τους σερβίρουμε.