![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
15'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 - 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε αλατοπίπερο και 500 ml νερό.
- Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το φασκόμηλο και ανακατεύουμε.
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Στην ίδια κατσαρόλα (άδεια πλέον) ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά.
- Αδειάζουμε στα μακαρόνια το χοιρινό ρόστο, ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και σερβίρουμε.
Ένα κρητικό χαρμάνι με πλούσιο σώμα: Κοτσιφάλι, Syrah.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.