ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠένες αλά ΝόρμαΠένες αλά Νόρμα
15' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 - 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε αλατοπίπερο και 500 ml νερό.
  4. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το φασκόμηλο και ανακατεύουμε.
  6. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  8. Στην ίδια κατσαρόλα (άδεια πλέον) ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει.
  9. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά.
  10. Αδειάζουμε στα μακαρόνια το χοιρινό ρόστο, ανακατεύουμε να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και σερβίρουμε.

Ένα κρητικό χαρμάνι με πλούσιο σώμα: Κοτσιφάλι, Syrah.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών