![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πένες με λιαστές ντομάτες, κάππαρη και ελιές, αρχικά βράζουμε, σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Όταν είναι έτοιμα κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό που έβρασαν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις πένες, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε, τις πένες με λιαστές ντομάτες, κάππαρη και ελιές, σε βαθιά πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.