Ένα γρήγορο πιάτο με ζυμαρικά και ελληνικές γεύσεις που μοσχομυρίζουν Μεσόγειο.

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Οταν είναι έτοιμα κρατάμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό που έβρασαν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών