15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2 φλιτζάνια

Διαδικασία

  1. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φύλλα δυόσμου και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.
  2. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 4 - 5 δευτερόλεπτα, μέχρι να ψιλοκοπούν καλά, χωρίς να λιώσουν.
  3. Θέλουμε να τα νιώθουμε στο μάσημα τραγανά, για αντίθεση υφής σε σχέση με την υπόλοιπη λεία πάστα.
  4. Αδειάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα του μπλέντερ, παίρνοντας και τα υπολείμματα που βρίσκονται στα τοιχώματα του κάδου.
  5. Προσθέτουμε στο μπολ τις ψιλοκομμένες ελιές και το ανθότυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  6. Το ντιπ πέστο με ελιές Καλαμών και φρέσκο δυόσμο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μυστικά

* Αποφεύγουμε τον ξερό δυόσμο άλλωστε, φρέσκο βρίσκουμε αρκετά εύκολα αυτή την εποχή, τόσο σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ και καλά μανάβικα, όσο και σε φυτώρια. ** Οι ελίες είναι ζυγισμένες χωρίς τα κουκούτσια, πολύ ψιλοκομμένες τις κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια και όχι στο μπλέντερ ή το μούλτι, γιατί δεν θέλουμε να γίνουν πολτός.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών