15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2 φλιτζάνιαΔιαδικασία
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φύλλα δυόσμου και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.
- Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 4 - 5 δευτερόλεπτα, μέχρι να ψιλοκοπούν καλά, χωρίς να λιώσουν.
- Θέλουμε να τα νιώθουμε στο μάσημα τραγανά, για αντίθεση υφής σε σχέση με την υπόλοιπη λεία πάστα.
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα του μπλέντερ, παίρνοντας και τα υπολείμματα που βρίσκονται στα τοιχώματα του κάδου.
- Προσθέτουμε στο μπολ τις ψιλοκομμένες ελιές και το ανθότυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Το ντιπ πέστο με ελιές Καλαμών και φρέσκο δυόσμο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Μυστικά
* Αποφεύγουμε τον ξερό δυόσμο άλλωστε, φρέσκο βρίσκουμε αρκετά εύκολα αυτή την εποχή, τόσο σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ και καλά μανάβικα, όσο και σε φυτώρια. ** Οι ελίες είναι ζυγισμένες χωρίς τα κουκούτσια, πολύ ψιλοκομμένες τις κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια και όχι στο μπλέντερ ή το μούλτι, γιατί δεν θέλουμε να γίνουν πολτός.