ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέστο βασιλικού Χ 3: Τρεις συνταγές – έκπληξη για μακαρονάδες

Τα διατηρήσαμε τα μυρωδικά στη γλάστρα και τώρα ήρθε η ώρα να μας το «ξεπληρώσουν» δίνοντάς μας πεντανόστιμα πέστο σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές.

03.09.2021| Updated: 21.09.2022
Φωτογραφίες: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά
Πέστο βασιλικού Χ 3: Τρεις συνταγές – έκπληξη για μακαρονάδες

Έφτασε η ώρα που θα φτιάξουμε τα πέστο μας και θα τα κρατήσουμε στο ψυγείο για όλη τη χρονιά. Διότι και στην ντοματόσουπα θα τα βάλουμε και στις αγαπημένες μας μακαρονάδες. Οι τρεις παραλλαγές πέστο βασιλικού, που μας έφτιαξε η Νένα Ισμυρνόγλου είναι εύκολες και δοκιμασμένες.

Με βασιλικό, σουσάμι και λιαστές ντομάτες

Χτυπάμε στον πολυκόφτη 150 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, 3-4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες, 50 γρ. φύλλα βασιλικού, 50 γρ. σουσάμι, 80 γρ. Σαν Μιχάλη ή πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη, 250 ml ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Με βασιλικό και κάππαρη

Χτυπάμε στον πολυκόφτη 50 γρ. φύλλα βασιλικού, 5 σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση, 140 γρ. κουκουνάρια ελαφρώς καβουρδισμένα, 120 γρ. κάππαρη ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη, 250-300 ml ελαιόλαδο, 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πέστο βασιλικού με ελιές και φέτα

Χτυπάμε στον πολυκόφτη 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη, 20 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες, 50 γρ. φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα, 2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι ή σουσάμι, 70 ml ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέστο βασιλικού με γραβιέρα Νάξου και φυστίκια ΑιγίνηςΠέστο βασιλικού με γραβιέρα Νάξου και φυστίκια Αιγίνης

Οι συνταγές πρωτοδημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών