ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνουμε 3 πέστο – έκπληξη

Τρεις συνταγές για να νοστιμίσουμε ζυμαρικά με κάππαρη, ελιές, φέτα και λιαστές ντομάτες.

03.09.2021
Φωτογραφίες: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

Με βασιλικό, σουσάμι και λιαστές ντομάτες

Χτυπάμε στον πολυκόφτη 150 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, 3-4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες, 50 γρ. φύλλα βασιλικού, 50 γρ. σουσάμι, 80 γρ. Σαν Μιχάλη ή πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη, 250 ml ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Με βασιλικό και κάππαρη

Χτυπάμε στον πολυκόφτη 50 γρ. φύλλα βασιλικού, 5 σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση, 140 γρ. κουκουνάρια ελαφρώς καβουρδισμένα, 120 γρ. κάππαρη ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη, 250-300 ml ελαιόλαδο, 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πέστο βασιλικού με ελιές και φέτα

Χτυπάμε στον πολυκόφτη 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη, 20 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες, 50 γρ. φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα, 2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι ή σουσάμι, 70 ml ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών