10'
προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για περίπου μισό λεπτό ψιλοκομμένες 2 σκελίδες σκόρδου και 5 λιαστές ντομάτες.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 600 ml νερό (αν έχουμε, βάζουμε την ίδια ποσότητα σπιτικού ζωμού λαχανικών).
- Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σούπα.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το πέστο, χτυπώντας στον πολυκόφτη τα φύλλα ρίγανης με το κουκουνάρι, τη σκελίδα σκόρδου, τη φέτα και τη παρμεζάνα.
- Ρίχνουμε σταδιακά 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Σερβίρουμε τη σούπα με 1 κουταλιά πέστο σε κάθε μερίδα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.