![Το νέο γιουβέτσι (με μαριναρισμένο και σιγοψημένο αρνί γάλακτος, μυρωδικά, μπαχαρικά και κασέρι)](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/04/to-ne-o-gioyve-tsi-me-marinarisme-no-kai-sigopsime-no-arni-ga-laktos-myrodika-mpacharika-kai-kase-ri_gastronomos-420x560.jpg?v=1713977941)
10'
προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για περίπου μισό λεπτό ψιλοκομμένες 2 σκελίδες σκόρδου και 5 λιαστές ντομάτες.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 600 ml νερό (αν έχουμε, βάζουμε την ίδια ποσότητα σπιτικού ζωμού λαχανικών).
- Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σούπα.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το πέστο, χτυπώντας στον πολυκόφτη τα φύλλα ρίγανης με το κουκουνάρι, τη σκελίδα σκόρδου, τη φέτα και τη παρμεζάνα.
- Ρίχνουμε σταδιακά 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Σερβίρουμε τη σούπα με 1 κουταλιά πέστο σε κάθε μερίδα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.