10' προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για περίπου μισό λεπτό ψιλοκομμένες 2 σκελίδες σκόρδου και 5 λιαστές ντομάτες.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 600 ml νερό (αν έχουμε, βάζουμε την ίδια ποσότητα σπιτικού ζωμού λαχανικών).
  3. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σούπα.
  4. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το πέστο, χτυπώντας στον πολυκόφτη τα φύλλα ρίγανης με το κουκουνάρι, τη σκελίδα σκόρδου, τη φέτα και τη παρμεζάνα.
  5. Ρίχνουμε σταδιακά 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  6. Σερβίρουμε τη σούπα με 1 κουταλιά πέστο σε κάθε μερίδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών