10' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 17 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση (δεν βγάζουμε τα σπόρια) και τις βάζουμε σε ένα ταψί που να τις χωράει σε μονή στρώση.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι βαλσαμικό και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ για 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  3. Ξεφουρνίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τα ζουμιά που έχουν βγάλει στο ταψί.
  4. Προσθέτουμε επίσης το έτοιμο πέστο βασιλικού ή σάλτσα χαρίσα (σάλτσα πιπεριάς - σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα και στα μπαχαράδικα).
  5. Προσθέτουμε και λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μπολ ή σε ποτήρια.
  6. Προσθέτουμε 1 - 2 παγάκια σε κάθε μερίδα και γαρνίρουμε με σκορδάτα κρουτόν ψωμιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών