![Ντομάτες γεμιστές με ολίγον ψάρι και πουρέ πατάτας](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/ntomates-gemistes-me-oligon-psari-kai-poyre-patatas-gastronomos-420x560.jpg?v=1692379422)
10'
προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 17'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση (δεν βγάζουμε τα σπόρια) και τις βάζουμε σε ένα ταψί που να τις χωράει σε μονή στρώση.
- Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι βαλσαμικό και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ για 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τα ζουμιά που έχουν βγάλει στο ταψί.
- Προσθέτουμε επίσης το έτοιμο πέστο βασιλικού ή σάλτσα χαρίσα (σάλτσα πιπεριάς - σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα και στα μπαχαράδικα).
- Προσθέτουμε και λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μπολ ή σε ποτήρια.
- Προσθέτουμε 1 - 2 παγάκια σε κάθε μερίδα και γαρνίρουμε με σκορδάτα κρουτόν ψωμιού.