30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες από φλούδες και σπόρια και χοντροκόβουμε τη σάρκα.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, να λιώσουν πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε μούλτι, θα πρέπει να κάνουμε τη διαδικασία σε 2-3 δόσεις, μοιράζοντας αναλόγως τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε να πάρει μία βράση.
- Τότε σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ξίδι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει.
- Την περνάμε από σουρωτήρι για πιο φίνο αποτέλεσμα, τη σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με λίγο γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Συνοδεύουμε την κρύα ντοματόσουπα με γιαούρτι: με φρυγανισμένο ψωμί αλειμμένο με ελαιόλαδo.