30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τις ντομάτες από φλούδες και σπόρια και χοντροκόβουμε τη σάρκα.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε καλά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, να λιώσουν πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε μούλτι, θα πρέπει να κάνουμε τη διαδικασία σε 2-3 δόσεις, μοιράζοντας αναλόγως τα υλικά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε να πάρει μία βράση.
  5. Τότε σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ξίδι.
  6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει.
  7. Την περνάμε από σουρωτήρι για πιο φίνο αποτέλεσμα, τη σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με λίγο γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
  8. Συνοδεύουμε με: φρυγανισμένο ψωμί αλειμ­μένο με ελαιόλαδo.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών