ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα romesco με καπνιστή πάπρικαΣούπα romesco με καπνιστή πάπρικα
30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τις ντομάτες από φλούδες και σπόρια και χοντροκόβουμε τη σάρκα.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε καλά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, να λιώσουν πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε μούλτι, θα πρέπει να κάνουμε τη διαδικασία σε 2-3 δόσεις, μοιράζοντας αναλόγως τα υλικά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε να πάρει μία βράση.
  5. Τότε σβήνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ξίδι.
  6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει.
  7. Την περνάμε από σουρωτήρι για πιο φίνο αποτέλεσμα, τη σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με λίγο γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
  8. Συνοδεύουμε την κρύα ντοματόσουπα με γιαούρτι: με φρυγανισμένο ψωμί αλειμ­μένο με ελαιόλαδo.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών