30' ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, για 20-30 λεπτά, γυρνώντας τες, μέχρι να μαυρίσει ομοιόμορφα η φλούδα τους.
  2. Τις μεταφέρουμε αμέσως σε μεγάλο δοχείο, το σκεπάζουμε σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε για 15 λεπτά. Οι υδρατμοί βοηθούν να ξεφλουδίσουμε τις πιπεριές πολύ εύκολα.
  3. Τις ξεφλουδίζουμε, τις καθαρίζουμε από κοτσάνια και σπόρια, τις χοντροκόβουμε και τις ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη μαζί με 1 σφιχτοβρασμένο αυγό, 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη, 1/2 κ.γ. ντοματοπελτέ, 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, 1/2 σκελίδα σκόρδο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι jerez ή καλό λευκό ξίδι και 200 ml παγωμένο νερό
  4. Πολτοποιούμε σχολαστικά, αλατοπιπερώνουμε και την περνάμε από λεπτή σήτα. Μοιράζουμε σε πιάτα και σε κάθε μερίδα σκορπίζουμε σπασμένα αμύγδαλα (με τη φλούδα), φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι και ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών