ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣAjo blanco: Η περίφημη κρύα σούπα με αμύγδαλα από την ΑνδαλουσίαAjo blanco: Η περίφημη κρύα σούπα με αμύγδαλα από την Ανδαλουσία
30' ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη σούπα romesco με καπνιστή πάπρικα, σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, για 20-30 λεπτά, γυρνώντας τες, μέχρι να μαυρίσει ομοιόμορφα η φλούδα τους.
  2. Τις μεταφέρουμε αμέσως σε μεγάλο δοχείο, το σκεπάζουμε σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε για 15 λεπτά. Οι υδρατμοί βοηθούν να ξεφλουδίσουμε τις πιπεριές πολύ εύκολα.
  3. Τις ξεφλουδίζουμε, τις καθαρίζουμε από κοτσάνια και σπόρια, τις χοντροκόβουμε και τις ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη μαζί με 1 σφιχτοβρασμένο αυγό, 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη, 1/2 κ.γ. ντοματοπελτέ, 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, 1/2 σκελίδα σκόρδο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι jerez ή καλό λευκό ξίδι και 200 ml παγωμένο νερό
  4. Πολτοποιούμε σχολαστικά, αλατοπιπερώνουμε και την περνάμε από λεπτή σήτα. Μοιράζουμε σε πιάτα και σε κάθε μερίδα σκορπίζουμε σπασμένα αμύγδαλα (με τη φλούδα), φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι και ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών