30' προετοιμασία
12 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ισπανική κρύα σούπα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το αγγούρι, τα φρέσκα βερίκοκα, το ψωμί, τα αμύγδαλα, το σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες (μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι και 24 ώρες).
  3. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ μαζί με τα υγρά που θα έχει βγάλει στον πολυκόφτη και χτυπάμε πολύ καλά.
  4. Περνάμε από ψιλή σήτα και ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα 2 είδη ξιδιού, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός. Δοκιμάζουμε στο αλάτι.
  5. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο μέχρι και 12 ώρες.
  6. Σερβίρουμε τη σούπα κρύα σε μπολ, σε κούπες ή σε ποτήρια, με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό βερίκοκο, την καυτερή πιπεριά και τα κρουτόν.

Ένα τσίπουρο από Βιδιανό

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών