Δροσερή, αρωματική, εξαίσια ανδαλουσιανή σούπα. Το καλοκαίρι, αντί για βερίκοκα, χρησιμοποιούμε σφιχτά, όχι πολύ ώριμα, σταφύλια.

30' προετοιμασία
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αγγούρι, τα φρέσκα βερίκοκα, το ψωμί, τα αμύγδαλα, το σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες (μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι και 24 ώρες).
  2. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ μαζί με τα υγρά που θα έχει βγάλει στον πολυκόφτη και χτυπάμε πολύ καλά. Περνάμε από ψιλή σήτα και ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα 2 είδη ξιδιού, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός. Δοκιμάζουμε στο αλάτι.
  3. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο μέχρι και 12 ώρες. Σερβίρουμε τη σούπα κρύα σε μπολ, σε κούπες ή σε ποτήρια, με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό βερίκοκο, την καυτερή πιπεριά και τα κρουτόν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών