
30'
προετοιμασία
12 ώρες και 30'
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ισπανική κρύα σούπα Ajo blanco, ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το αγγούρι, τα φρέσκα βερίκοκα, το ψωμί, τα αμύγδαλα, το σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες (μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι και 24 ώρες).
- Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ μαζί με τα υγρά που θα έχει βγάλει στον πολυκόφτη και χτυπάμε πολύ καλά.
- Περνάμε από ψιλή σήτα και ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα 2 είδη ξιδιού, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός. Δοκιμάζουμε στο αλάτι.
- Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο μέχρι και 12 ώρες.
- Σερβίρουμε τη σούπα κρύα σε μπολ, σε κούπες ή σε ποτήρια, με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό βερίκοκο, την καυτερή πιπεριά και τα κρουτόν.
Ένα τσίπουρο από Βιδιανό
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.