ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέστο αμυγδάλου με παντζάριαΠέστο αμυγδάλου με παντζάρια
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: για 1 φλιτζάνι

Διαδικασία

  1. Για το πέστο βασιλικού με γραβιέρα Νάξου και φυστίκια Αιγίνης, σε μικρή κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα φιστίκια για 1 λεπτό, σουρώνουμε, αφαιρούμε τα φλούδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  2. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τον βασιλικό με το σκόρδο και το φυστίκι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε το τυρί και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Σερβίρουμε σε μπρουσκέτες, σε σπαγγέτι, ως συνοδευτικό σε κρεατικά ή και σκέτο με ντομάτα και ψωμί.
  4. Σουρώνουμε δις με λεπτό σουρωτήρι και φυλάσσουμε το λάδι σε μικρό μπουκαλάκι στο ψυγείο για 6 μέρες. Μπορεί στον πάτο του μπουκαλιού να μαζευτεί πούλπα από τον βασιλικό. Δεν μας πειράζει, μπορούμε να ξανασουρώσουμε.
  5. Αρωματίζουμε με το λάδι βασιλικού σαλάτες, μπρουσκέτες, κρεατικά και ζυμαρικά. Δεν το μαγειρεύουμε, παρά μόνο προσθέτουμε σταγόνες σε έτοιμες παρασκευές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 149.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT