
15'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα ρεβύθια με ταχίνι, λεμόνι και καυτερό μπούκοβο, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα όσπρια, το κρεμμύδι και 1.200 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα ρεβύθια).
- Παίρνουμε μισή κουτάλα από το φαγητό (ζουμί + ρεβύθια) και τη ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το λεμόνι, το μπούκοβο, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα ρεβύθια να μαγειρευτούν για άλλα 5 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.