ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια με λαχανικά στην κατσαρόλαΡεβύθια με λαχανικά στην κατσαρόλα
15' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ρεβύθια με ταχίνι, λεμόνι και καυτερό μπούκοβο, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα όσπρια, το κρεμμύδι και 1.200 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα ρεβύθια).
  2. Παίρνουμε μισή κουτάλα από το φαγητό (ζουμί + ρεβύθια) και τη ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το λεμόνι, το μπούκοβο, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
  3. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα ρεβύθια να μαγειρευτούν για άλλα 5 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών