Την καλοκαιρινή ρεβυθάδα με μελιτζάνα, κολοκύθι και ντοματίνια θα τη συνοδεύσουμε με μια σύγχρονη ρετσίνα.

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβύθια και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε για περίπου 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και τα στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) με το σκόρδο, το κολοκύθι, το καρότο και τη μελιτζάνα, για περίπου 5 - 6 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο, το λεμόνι και νερό τόσο ώστε να καλύψουμε όλα τα υλικά. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να σωθούν τα περισσότερα υγρά. Σκορπίζουμε τον άνηθο, τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνοδεύουμε με καπνιστή ρέγκα και κριθαρένια παξιμάδια.
  3. Στο ποτήρι μας μια σύγχρονη ρετσίνα από τα εξαιρετικά οινοποιεία των Μεσογείων.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών