ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο tikkaΚοτόπουλο tikka
15' προετοιμασία
16' ψήσιμο
Σύνολο: 31'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το μείγμα «Cajun»

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πικάντικο κoτόπουλο «Cajun» από τη Λουιζιάνα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το «Cajun», προσθέτουμε το αποξηραμένο κρεμμύδι και το λάδι, ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός πολτός και αλείφουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

Ψήσιμο

  1. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά για περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε τα φιλέτα σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 6 λεπτά μέχρι να ψηθούν από τη μία πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα. Τα γυρίσαμε, μετριάσαμε τη φωτιά και τα ψήσαμε για άλλα 8 λεπτά από την άλλη πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά, αλλά χωρίς να στεγνώσουν.
  2. Σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα και τα συνοδεύουμε με ψητά καλαμπόκια και γουακαμόλε (αβοκάντο με λάιμ και ψιλοκομμένο κρεμμύδι).

Μυστικά

*Τις αποξηραμένες νιφάδες κρεμμυδιού βρίσκουμε συσκευασμένες σε βαζάκια στα ράφια με τα μπαχαρικά σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και στα μπαχαράδικα. *Κουρκουμάς είναι η κιτρινόριζα, έχει έντονο πορτοκαλο- κίτρινο χρώμα και γλυκό άρωμα και τη βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών