Αλλο ένα ιδιαίτερο κοκκινιστό με υψηλή γευστική αξία, που χάρη στην τεχνική που προτείνει η σεφ είναι πολύ ελαφρύ. Το κομμένο σε λεπτές φέτες κρέας ψήνεται στο φούρνο, η ντοματόσαλτσα μαγειρεύεται χωρίς λάδι, με την προσθήκη μουστάρδας και μυρωδικών που τη νοστιμίζουν πολύ, ενώ συνοδεύουμε το φαγητό με έναν ιδιαίτερο, πεντανόστιμο πουρέ από ψητά καρότα!

30' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τον πουρέ

Διαδικασία

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι μαζί με 200 ml νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μουστάρδα, το βασιλικό και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το θυμάρι, το σκόρδο και το ξύσμα. Βάζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού σε ένα μεγάλο ταψί, τα αλείφουμε με το μείγμα θυμαριού και ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσει. Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε τις φέτες του κρέατος σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
  2. Πουρές καρότου: Στο μεταξύ, σε ένα μικρό ταψί αραδιάζουμε τα καρότα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. (Για να κερδίσουμε χρόνο, μπορούμε να ψήσουμε τα καρότα ταυτόχρονα με το κρέας στη λειτουργία του αέρα.)
  3. Ρίχνουμε τα ζεστά καρότα στο μούλτι (σε δόσεις) μαζί με το λεμόνι και το μπούκοβο και τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε και το γάλα και βράζουμε για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να σφίξει ο πουρές. Αδειάζουμε σε πιατέλα, σκορπίζουμε το μαυροκούκι και σερβίρουμε πλάι στο κρέας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών