25' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για ένα κιλό πιπεριές

Διαδικασία

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε 1 κιλό πιπεριές κέρατο ή Φλωρίνης.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ ή στις αντιστάσεις στους 200°C και λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Απλώνουμε τις πιπεριές και 5 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες, στο ταψί και ψήνουμε (στο μεσαίο ράφι) για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τες δυο τρεις φορές, μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα από όλες τις πλευρές.
  4. Ξεφουρνίζουμε και, όσο είναι ακόμα καυτές οι πιπεριές, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη. Τις αφήνουμε για 30 λεπτά, ώστε να μαλακώσει η φλούδα τους από τους υδρατμούς.
  5. Έπειτα, τις ξεφλουδίζουμε (η φλούδα τώρα αφαιρείται με ευκολία), αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια και τις αλατίζουμε όσο είναι ζεστές.
  6. Τις βάζουμε σε βάζα, προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου, καθαρισμένες από τα φλούδια, και προσθέτουμε ελαιόλαδο που να καλύπτει πλήρως τις πιπεριές. Διατηρούνται για 1 μήνα, σε δροσερό μέρος.

Μυστικά

Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει με όλα τα είδη πιπεριάς. Επίσης, μπορεί να γίνει και στη σχάρα. Αν λοιπόν κάνετε μπάρμπεκιου, θυμηθείτε να ψήσετε και μερικές πιπεριές, με προσοχή να μην παρακαούν. Θέλουν τακτικό γύρισμα. Θα πάρουν ωραίο καπνιστό άρωμα.

Εξαιρετικός μεζές για κρασί ή τσίπουρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών