
10'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Διαδικασία
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ροδάκινα μετη ζάχαρη, το ξίδι και το τζίντζερ.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ροδάκινα.
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν τα ροδάκινα.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγα λεπτά, να δέσει το μείγμα και να γίνει σαν μαρμελάδα.
- «Ψαρεύουμε» και αφαιρούμε τα καρδάμωμα.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τσάτνεϊ να κρυώσει.
- Το βάζουμε σε βαζάκια και το διατηρούμε στο ψυγείο (έως 2 μήνες).