ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠέστο πιπεριάς Φλωρίνης με βασιλικό και φουντούκιαΠέστο πιπεριάς Φλωρίνης με βασιλικό και φουντούκια
10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Τεμάχια: για 1 μεγάλο βάζο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τσάτνεϊ με πιπεριά και ροδάκινο, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, τα ροδάκινα με τη ζάχαρη, το ξίδι και το τζίντζερ.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και το μπούκοβο.
  4. Ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ροδάκινα.
  5. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν τα ροδάκινα.
  6. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγα λεπτά, να δέσει το μείγμα και να γίνει σαν μαρμελάδα.
  7. «Ψαρεύουμε» και αφαιρούμε τα καρδάμωμα.
  8. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τσάτνεϊ να κρυώσει.
  9. Βάζουμε, το τσάτνεϊ με πιπεριά και ροδάκινο, σε βαζάκια και το διατηρούμε στο ψυγείο (έως 2 μήνες).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών