10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ροδάκινα μετη ζάχαρη, το ξίδι και το τζίντζερ.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ροδάκινα.
  4. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν τα ροδάκινα.
  5. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγα λεπτά, να δέσει το μείγμα και να γίνει σαν μαρμελάδα.
  6. «Ψαρεύουμε» και αφαιρούμε τα καρδάμωμα.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τσάτνεϊ να κρυώσει.
  8. Το βάζουμε σε βαζάκια και το διατηρούμε στο ψυγείο (έως 2 μήνες).

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών