10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 6 (ως μεζές)Για την τυροκαυτερή
Για τις πιπεριές
Διαδικασία
Τυροκαυτερή
- Για να ετοιμάσουμε τις γεμιστές πιπεριές με τυροκαυτερή αρχίζουμε με την τυροκαυτερή: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις καυτερές πιπερίτσες για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ τις πιπερίτσες με το λάδι του τηγανιού και προσθέτουμε τα τυριά, το γιαούρτι και το σκόρδο λιωμένο (αν το βάλουμε).
- Πολτοποιούμε τα υλικά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν καλά και το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Μεταφέρουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κομμένο αγγουράκι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Διατηρείται στο ψυγείο έως 15 ημέρες, σε καλά κλεισμένο δοχείο.
Γεμιστές πιπεριές
- Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές.
- Κόβουμε ένα «καπάκι» από την καθεμία, από την πλευρά του κοτσανιού, και από το άνοιγμα αφαιρούμε τα σπόρια.
- Στρώνουμε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας στη σχάρα του φούρνου, την οποία τοποθετούμε σε ένα από τα μεσαία ράφια, και αραδιάζουμε εκεί τις πιπεριές, σε μονή στρώση.
- Τις ψήνουμε για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τες μια-δυο φορές, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη μαυρίσει η φλούδα τους.
- Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Μετά τις γεμίζουμε με ένα κορνέ (ή με ένα μικρό κουταλάκι, αλλά με περισσότερο κόπο) με την τυροκαυτερή και τις βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Τις σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.