ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιπεριές γεμιστές με ρύζι, μυρωδικά και γραβιέραΠιπεριές γεμιστές με ρύζι, μυρωδικά και γραβιέρα
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6 (ως μεζές)

Για την τυροκαυτερή

Για τις πιπεριές

Διαδικασία

Τυροκαυτερή

  1. Για να ετοιμάσουμε τις γεμιστές πιπεριές με τυροκαυτερή αρχίζουμε με την τυροκαυτερή: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις καυτερές πιπερίτσες για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τις πιπερίτσες με το λάδι του τηγανιού και προσθέτουμε τα τυριά, το γιαούρτι και το σκόρδο λιωμένο (αν το βάλουμε).
  4. Πολτοποιούμε τα υλικά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν καλά και το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  5. Μεταφέρουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κομμένο αγγουράκι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  6. Διατηρείται στο ψυγείο έως 15 ημέρες, σε καλά κλεισμένο δοχείο.

Γεμιστές πιπεριές

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία.
  2. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές.
  3. Κόβουμε ένα «καπάκι» από την καθεμία, από την πλευρά του κοτσανιού, και από το άνοιγμα αφαιρούμε τα σπόρια.
  4. Στρώνουμε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας στη σχάρα του φούρνου, την οποία τοποθετούμε σε ένα από τα μεσαία ράφια, και αραδιάζουμε εκεί τις πιπεριές, σε μονή στρώση.
  5. Τις ψήνουμε για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τες μια-δυο φορές, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη μαυρίσει η φλούδα τους.
  6. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  7. Μετά τις γεμίζουμε με ένα κορνέ (ή με ένα μικρό κουταλάκι, αλλά με περισσότερο κόπο) με την τυροκαυτερή και τις βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
  8. Τις σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών