ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιροσκί γεμιστά με κιμάΠιροσκί γεμιστά με κιμά

Η ζύμη που προτείνουμε είναι εύκολη, ωστόσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 250 γρ. ζύμη για ψωμί που θα ζητήσουμε από το φούρνο της γειτονιάς (κάνουμε την παραγγελία μας μία ημέρα πριν). Τα πιροσκί αυτά είναι τόσο νόστιμα που, όποτε μαγειρεύουμε μπολονέζ, θα υπολογίζουμε λίγη περισσότερη για να φτιάξουμε τα πιροσκί την επομένη.

40' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Κομμάτια: 8

Για την γέμιση

Για την ζύμη

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να ετοιμάσουμε τα πιροσκί με τη σάλτσα κιμά που μας περίσσεψε, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον κιμά και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
  2. Προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Αν υπάρχουν ολόκληρα μπαχαρικά, όπως ξύλο κανέλας ή μπαχάρι, τα αφαιρούμε.

Ζύμη

  1. Ρίχνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και τη διαλύουμε.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αυγό και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα πιρούνι.
  3. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για περίπου 5 - 7 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε μια σχετικά μαλακή ζύμη.
  4. Τη χωρίζουμε σε 7 - 8 ίσα κομμάτια.
  5. Παίρνουμε ένα κομμάτι και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε δίσκο διαμέτρου περίπου 12 εκ. και πάχους 1/2 εκ.
  6. Βάζουμε από 1 - 2 γεμάτα κουτ. γλυκού κιμά στον μισό δίσκο (σαν σε ημικύκλιο) και βρέχουμε περιμετρικά τη ζύμη με λίγο νερό.
  7. Σκεπάζουμε τον κιμά με το άλλο ημικύκλιο, πιέζουμε τις βρεγμένες άκρες της ζύμης, για να κολλήσουν και να σφραγίσει η γέμιση, και βάζουμε το πιροσκί σε μια πιατέλα.
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και τον υπόλοιπο κιμά.
  9. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει 3 εκ. από τον πυθμένα, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  10. Τηγανίζουμε τα πιροσκί ανά τρία κομμάτια, για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  11. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και γιαούρτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 58.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών