Στον Γαστρονόμο Ιουλίου ο Στέλιος Παρλιάρος ετοίμασε μαρμελάδες τις οποίες αξιοποιούμε, αν θέλουμε, σε τρία υπέροχα γλυκά.

30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 9

Διαδικασία

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ, εκτός από τη μαρμελάδα και την καστανή ζάχαρη, και τα ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
  2. Κόβουμε τη μισή ζύμη, τη βάζουμε μέσα σε ένα τετράγωνο τσέρκι (ή ταψί) με διαστάσεις 24 x 24 εκ. και την πιέζουμε με την παλάμη μας να πιάσει όλο τον πυθμένα και να γίνει μια επίπεδη βάση με πάχος 1 εκ. Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε τη μαρμελάδα, αφήνοντας 1 δάχτυλο κενό περιφερειακά.
  3. Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο, κόβουμε λωρίδες και τις τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα, παράλληλα τη μία προς την άλλη και αφήνοντας ένα μικρό κενό, ώστε η μαρμελάδα να μισοδιακρίνεται ανάμεσά τους. Πιέζουμε τις άκρες από τις λωρίδες ώστε να κολλήσουν με την κάτω ζύμη.
  4. Με ένα πινέλο βρέχουμε όλη την επιφάνεια με νερό και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT