.
30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Τεμάχια: 30Φύλλο
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Φύλλο
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ρακή και το λάδι.
- Ρίχνουμε σταδιακά περίπου 350 ml νερό και ζυμώνουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη.
- Για να επιτύχουμε την υφή που επιθυμούμε, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό (1 - 2 κουτ. σούπας) ή λίγο αλεύρι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για περίπου 20 λεπτά.
Γέμιση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
- Αλάτι δεν βάζουμε (ή βάζουμε ελάχιστο), γιατί η φέτα είναι συνήθως αρκετά αλμυρή.
Πιτάκια
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 2 χλστ. και διαστάσεων περίπου 30 x 30 εκ.
- Κόβουμε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες, η καθεμιά περίπου 10 x 30 εκ.
- Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά σούπας από τη γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνο.
Ψήσιμο
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε δόσεις, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Tα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Σσερβίρουμε χλιαρά τα πιταράκια τηγανητά με φέτα και ανθότυρο.
Συνοδεύουμε με μεζεκλίδικα ποτά, όπως ρετσίνες, lager μπίρες και ουζάκια.