15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.

Διαδικασία

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να «δέσει» η σάλτσα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το δυόσμο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα).
  4. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 38 εκ.
  5. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ειδικό για πίτσα ή τη λαμαρίνα του φούρνου) ή το καλύπτουμε με λαδόχαρτο και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας με τη ράχη ενός κουταλιού.
  7. Από πάνω στρώνουμε τα κολοκύθια, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι και σκορπίζουμε το τυρί.
  8. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα κολοκύθια, να λιώσει ελαφρώς η φέτα και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω.
  9. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της.
  10. Ξεφουρνίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών