Σου περίσσεψε αρακάς ή φασολάκια; Μπρόκολο γιαχνί ή αγκινάρες; Φτιάξε τη γρήγορη πίτσα της Ντίνας Νικολάου, ό,τι πρέπει για το βράδυ.

5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τα περισσεύματα λαδερού σε ένα μπολ και με ένα κουτάλι το πιέζουμε για να μισολιώσει, ώστε να απλωθεί εύκολα στο ψωμί. Αν υπάρχουν στο φαγητό κομμάτια κρέατος, τα ψιλοκόβουμε. Με ένα κουτ. γλυκού παίρνουμε όσο λάδι έχει το φαγητό και αλείφουμε τις φέτες ψωμιού (ακόμη και λιγοστό, είναι αρκετό για να δώσει τη νοστιμιά του). Μοιράζουμε το μισολιωμένο φαγητό στο ψωμί και από πάνω βάζουμε περίπου 3 κουτ. σούπας τυρί. Από πάνω τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι, το τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το τυρί και να ζεσταθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής. Συμβουλή
  2. Οποιοδήποτε λαδερό φαγητό κατσαρόλας ή φούρνου, κοκκινιστά φαγητά, όπως κεφτεδάκια ή κιμάς από Μπολονέζ, είναι κατάλληλα για τη συνταγή αυτή.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών