ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα σε ψωμί με πάστα ελιάς, λαχανικά και τυρίΠίτσα σε ψωμί με πάστα ελιάς, λαχανικά και τυρί
5' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πίτσα σε ψωμί με το χθεσινό λαδερό, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε τα περισσεύματα λαδερού σε ένα μπολ και με ένα κουτάλι το πιέζουμε για να μισολιώσει, ώστε να απλωθεί εύκολα στο ψωμί. Αν υπάρχουν στο φαγητό κομμάτια κρέατος, τα ψιλοκόβουμε.
  3. Με ένα κουτ. γλυκού παίρνουμε όσο λάδι έχει το φαγητό και αλείφουμε τις φέτες ψωμιού (ακόμη και λιγοστό, είναι αρκετό για να δώσει τη νοστιμιά του).
  4. Μοιράζουμε το μισολιωμένο φαγητό στο ψωμί και από πάνω βάζουμε περίπου 3 κουτ. σούπας τυρί.
  5. Από πάνω τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  6. Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι, το τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το τυρί και να ζεσταθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  7. Συνοδεύουμε, την πίτσα σε ψωμί με το χθεσινό λαδερό, με μια σαλάτα εποχής.

Μυστικά

Οποιοδήποτε λαδερό φαγητό κατσαρόλας ή φούρνου, κοκκινιστά φαγητά, όπως κεφτεδάκια ή κιμάς από μπολονέζ, είναι κατάλληλα για τη συνταγή αυτή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 49.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών