
10'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
5'
αναμονή
Σύνολο: 25'
Υλικά
Τεμάχια: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πίτσα σε ψωμί με πάστα ελιάς, λαχανικά και τυρί, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τα δύο τριμμένα λαχανικά σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους.
- Μετά τα στύβουμε με τα χέρια, τα μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ και ρίχνουμε πιπέρι και το ψιλοκομμένο μυρωδικό. Ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με την πάστα ελιάς.
- Στρώνουμε σε κάθε φέτα ψωμιού το μείγμα καρότου - κολοκυθιού και σκεπάζουμε με 2 φέτες τυρί.
- Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε την πίτσα σε ψωμί με πάστα ελιάς, λαχανικά και τυρί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 49.