ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά καγιανάς αλλιώς, πάνω σε ψωμί σίκαληςΑυγά καγιανάς αλλιώς, πάνω σε ψωμί σίκαλης
10' προετοιμασία
10' ψήσιμο
5' αναμονή
Σύνολο: 25'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πίτσα σε ψωμί με πάστα ελιάς, λαχανικά και τυρί, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε τα δύο τριμμένα λαχανικά σε ένα μπολ.
  3. Ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Μετά τα στύβουμε με τα χέρια, τα μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ και ρίχνουμε πιπέρι και το ψιλοκομμένο μυρωδικό. Ανακατεύουμε.
  5. Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με την πάστα ελιάς.
  6. Στρώνουμε σε κάθε φέτα ψωμιού το μείγμα καρότου - κολοκυθιού και σκεπάζουμε με 2 φέτες τυρί.
  7. Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  8. Σερβίρουμε την πίτσα σε ψωμί με πάστα ελιάς, λαχανικά και τυρί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών