15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα αυγά ποσέ

  1. Γεμίζουμε μέχρι τη μέση μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει.
  2. Ρίχνουμε το ξίδι και μετριάζουμε τη φωτιά.
  3. Σπάμε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολάκι, το ρίχνουμε απότομα στην κατσαρόλα με το νερό και το ξίδι και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι του.
  4. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά.
  5. Αν θέλουμε να δώσουμε πιο ωραίο σχήμα στα αυγά μας, ψαλιδίζουμε τις «άτακτες» άκρες του ασπραδιού.
  6. Ζεσταίνουμε τις φέτες του ψωμιού σε μια φρυγανιέρα ή τοστιέρα.
  7. Απλώνουμε πάνω στο ψωμί τη σάλτσα ντομάτας, βάζουμε από πάνω από ένα αυγό ποσέ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Ο διακεκριμένος σεφ συνοδεύει τα αυγά με κουλούρι Θεσσαλονίκης και κατίκι Δομοκού, γιαούρτι αγελάδος με μαύρες και ξανθές σταφίδες, περιχυμένο με θυμαρίσιο μέλι, φρέσκα σύκα και φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών