10'
προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πίτσες µε πελτέ λιαστής ντοµάτας, φέτα και κολοκύθι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
- Χτυπάμε στο μούλτι τις λιαστές ντομάτες και το λάδι τους, το μπούκοβο και το σκόρδο, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
- Αλείφουμε με το μείγμα τις αραβικές πίτες και τις πασπαλίζουμε με τη φέτα.
- Τρίβουμε πάνω από κάθε πίτα από 1 κολοκυθάκι, το απλώνουμε ομοιόμορφα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τις πίτσες για περίπου 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνειά τους.
- Πασπαλίζουμε τις πίτσες με φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, ή ξερό, κοπανισμένο, και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 87.