ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρόσουπα αυγολέμονοΨαρόσουπα αυγολέμονο
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Πλένουμε καλά τα ψάρια και κόβουμε τα κεφάλια, χωρίς να τα πετάξουμε.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3 λίτρα νερό και αλάτι και το ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει βράση.
  3. Ρίχνουμε τα κεφάλια των ψαριών, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα ψάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 12 - 15 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε τα ψάρια και τα κεφάλια και τα αφήνουμε όλα να κρυώσουν ελαφρώς.
  4. Πετάμε τα κεφάλια, ξεψαχνίζουμε τα ψάρια και βάζουμε τα ψαχνά σε μια πιατέλα. Σουρώνουμε το ζουμί όπου βράσαμε τα ψάρια και το ξαναρίχνουμε στην καθαρή κατσαρόλα. Θα έχουν μείνει σχεδόν 2 λίτρα, αρκετά για τη συνέχεια της συνταγής.
  5. Ρίχνουμε στο ζουμί της κατσαρόλας τα καρότα, τις πατάτες, το πράσο, τη σελινόριζα, το σέλερι, την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο και τις φακές, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ζεσταίνουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και οι φακές, τόσο ώστε σχεδόν να διαλύονται (οι κόκκινες φακές βράζουν πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τις καφετιές). Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  7. Παίρνουμε τα στερεά υλικά από την κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι, σε δόσεις) ή τα λιώνουμε μέσα στο σκεύος, με ραβδομπλέντερ, σε δόσεις, ρίχνοντας σε κάθε δόση και ζουμί από την κατσαρόλα.
  8. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού (μπορούμε να βάλουμε μικρότερη ποσότητα αν θέλουμε) και ανακατεύουμε. Η σούπα πρέπει να γίνει λεία και σχετικά υδαρής. Ρίχνουμε ξανά τη σούπα και τα ψαχνά στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν αποσύρουμε, διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ ή βαθιά πιάτα και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT