Διαδικασία
- Για το ιτς πιλάφ με συκωτάκια, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το βούτυρο και το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για άλλα 4 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κουκουνάρι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε και τις σταφίδες με το κονιάκ, αλατοπιπερώνου- με, ανακατεύουμε (το ρύζι το ανακατεύουμε με πιρούνια για να αφρατέψει) και προσθέτουμε τον ζωμό ή νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το φαγητό για 15-20 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 10 λεπτά
- Πασπαλίζουμε το ιτς πιλάφ μας με τον άνηθο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.