ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣφουγγάτο με κολοκυθάκιαΣφουγγάτο με κολοκυθάκια
15' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πολίτικο σφουγγάτο με πιπεριές και μελιτζάνα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τη μελιτζάνα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ρίχνουμε τις πιπεριές και την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά με αλατοπίπερο.
  5. Προσθέτουμε τα αρωματικά και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  6. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  7. Σπάμε τα υπόλοιπα αυγά μάτια, ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο, σε κομματάκια, σε όλη την επιφάνεια και σκεπάζουμε με καπάκι.
  8. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να σφίξει το σφουγγάτο και να ροδίσει.

Σαββατιανό ή ροζέ Αγιωργίτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών