1 ώρα προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Βάρος: Για περίπου 2 κιλά

Παντεσπάνι

Κρέμα

Γλάσο

Διαδικασία

  1. Για τα πολύχρωμα κοκάκια σαν μπάλες, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, με το σύρμα, σε μικρή προς μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ένα μπολ, πλένουμε και στεγνώνουμε τον κάδο του μίξερ και το σύρμα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  3. Χτυπάμε στη συνέχεια τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ενώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα. Στο τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με ίσια μύτη. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και σχηματίζουμε πάνω της δίσκους ζύμης. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι. Τους ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.
  5. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Οταν πάρει βράση το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε πού και πού για να μη σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνεια.
  6. Για το γλάσο, λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα προσέχοντας να μην κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. προσθέτουμε την άχνη και τους κρόκους και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη ώστε να ομογενοποιηθούν.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα σε τόσα μπολ όσα είναι και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από ένα χρώμα σε κάθε μπολ και ομογενοποιούμε.
  8. Αναποδογυρίζουμε τα κρύα παντεσπανάκια ώστε η επίπεδη πλευρά τους να είναι προς τα πάνω και τα ενώνουμε ανά δύο με την κρέμα.
  9. Παίρνουμε ένα κοκ και το βουτάμε, αναποδογυρισμένο, σε ένα γλάσο ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά του. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα κοκ, διαλέγοντας διαφορετικό γλάσο κάθε φορά.

Μυστικά

Για μια πιο ιδιαίτερη γεύση, αρωματίζουμε την κρέμα με ξύσμα ή βανίλια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών