ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠοπ κορν με καραμέλαΠοπ κορν με καραμέλα
2' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 8'

Υλικά

Τεμάχια: 1 μεγάλο μπολ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ποπ κορν, αρχικά ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τους σπόρους καλαμποκιού και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  3. Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν οι σπόροι με το ελαιόλαδο.
  4. Έπειτα από 2 περίπου λεπτά, το καλαμπόκι ξεκινάει να σκάει και περιμένουμε να κοπάσει ο ήχος, για περίπου 3-4 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το καπάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε.
  7. Σερβίρουμε, το ποπ κορν, σε ένα μεγάλο μπολ.

Μυστικά

Βιολογικό καλαμπόκι θα βρούμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο πριν πασπαλίσουμε τα ποπ κορν με αλάτι.

Συνοδεύουμε με μπίρα ή σπιτική λεμονάδα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών