8' μαγείρεμα
Σύνολο: 8 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 κούπες

Διαδικασία

  1. Για το ποπ κορν, σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά για 1-2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τους σπόρους και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  3. Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν οι σπόροι με το ελαιόλαδο.
  4. Ύστερα από 2 περίπου λεπτά, το καλαμπόκι ξεκινάει να σκάει.
  5. Περιμένουμε να κοπάσει ο ήχος, για περίπου 3-4 λεπτά.
  6. Βγάζουμε το καπάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  7. Ανακατεύουμε το ποπ κορν και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Μυστικά

Βιολογικό καλαμπόκι θα βρούμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο πριν πασπαλίσουμε τα ποπ κορν με αλάτι.

Συνοδεύουμε με μπίρα ή σπιτική λεμονάδα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών