![Φρούτο με τυρί: 15 τρόποι για το τελειότερο φαγητό του καλοκαιριού](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/karpouzi-me-feta-4-gastronomos-420x560.jpg?v=1721756646)
2'
προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 8'
Υλικά
Τεμάχια: 1 μεγάλο μπολΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε ποπ κορν, αρχικά ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τους σπόρους καλαμποκιού και σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν οι σπόροι με το ελαιόλαδο.
- Έπειτα από 2 περίπου λεπτά, το καλαμπόκι ξεκινάει να σκάει και περιμένουμε να κοπάσει ο ήχος, για περίπου 3-4 λεπτά.
- Βγάζουμε το καπάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε, το ποπ κορν, σε ένα μεγάλο μπολ.
Μυστικά
Βιολογικό καλαμπόκι θα βρούμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο πριν πασπαλίσουμε τα ποπ κορν με αλάτι.
Συνοδεύουμε με μπίρα ή σπιτική λεμονάδα.