ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠοπ κορνΠοπ κορν
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
5' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: για 4-5 άτομα

Ποπ κορν

Καραμέλα

Διαδικασία

Ποπ κορν

 1. Για φτιάξουμε τα ποπ κορν με καραμέλα, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα δύο σποράκια καλαμποκιού, κλείνουμε το καπάκι αφήνοντας μια χαραμάδα και περιμένουμε να σκάσουν τα ποπ κορν. Μόλις σκάσουν, ξέρουμε ότι το λάδι έχει ζεσταθεί αρκετά.
 2. Ρίχνουμε το υπόλοιπο καλαμπόκι και κουνάμε την κατσαρόλα δυνατά, να καλυφθούν από το λάδι. Σκεπάζουμε με το καπάκι, αφήνοντας μια χαραμάδα, και περιμένουμε να αρχίσουν να σκάνε. Τότε κουνάμε ξανά την κατσαρόλα απαλά.
 3. Μόλις σκάσει όλο το καλαμπόκι και σταματήσουμε να ακούμε το «ποπ ποπ», αδειάζουμε το ποπ κορν σε ένα πολύ μεγάλο μπολ.

Καραμέλα

 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C.
 2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη ή το μέλι και το αλάτι. Ανακατεύουμε.
 3. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 4 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε.
 4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σόδα, ανακατεύοντας γρήγορα με ένα σύρμα. Θέλει προσοχή, γιατί η καραμέλα θα αφρίσει μόλις σταματήσουμε το ανακάτεμα.
 5. Πολύ γρήγορα την αδειάζουμε πάνω από το ποπ κορν και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καλυφθεί όσο καλύτερα γίνεται.
 6. Απλώνουμε το ποπ κορν σε δύο ταψιά και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά. Κάθε 10 λεπτά βγάζουμε από τον φούρνο και ανακατεύουμε.
 7. Στο τέλος, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
 8. Επειδή τα κομμάτια θα έχουν κολλήσει μεταξύ τους, τα χωρίζουμε και τα βάζουμε σε μπολ. Τα ποπ κορν με καραμέλα διατηρούνται για 2-3 εβδομάδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών