15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για την pot pie με αρακά και πανσέτα, σε μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά τον αρακά, τα μανιτάρια, το καρότο και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πανσέτα και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κρέμα και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς το μείγμα, και αποσύρουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό πυρίμαχο και βαθύ ταψί περίπου 28 εκ.
- Κόβουμε το φύλλο της σφολιάτας σε δίσκο με διάμετρο 3-4 εκ. μεγαλύτερη από αυτήν του σκεύους.
- Με τον δίσκο αυτό σκεπάζουμε το ταψί, πιέζοντάς τον στα χείλη του σκεύους, ώστε να σφραγίσει καλά και στο κέντρο να είναι κάπως «μπόσικο», γιατί, καθώς θα ψήνεται, θα φουσκώσει.
- Τρυπάμε προσεκτικά το φύλλο με πιρούνι σε 3-4 σημεία για να διαφεύγει ο ατμός και αλείφουμε με τον κρόκο.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να φουσκώσει.
- Σερβίρουμε την pot pie με αρακά και πανσέτα ζεστή.