Δεν θα πιστεύετε πόσο ταιριάζει η νοστιμιά του αρακά με μανιτάρια και ζουμερή πανσέτα!

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά τον αρακά, τα μανιτάρια, το καρότο και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την πανσέτα και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κρέμα και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς το μείγμα, και αποσύρουμε.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό πυρίμαχο και βαθύ ταψί περίπου 28 εκ.
  6. Κόβουμε το φύλλο της σφολιάτας σε δίσκο με διάμετρο 3-4 εκ.
  7. μεγαλύτερη από αυτήν του σκεύους.
  8. Με τον δίσκο αυτό σκεπάζουμε το ταψί, πιέζοντάς τον στα χείλη του σκεύους, ώστε να σφραγίσει καλά και στο κέντρο να είναι κάπως «μπόσικο», γιατί, καθώς θα ψήνεται, θα φουσκώσει.
  9. Τρυπάμε προσεκτικά το φύλλο με πιρούνι σε 3-4 σημεία για να διαφεύγει ο ατμός και αλείφουμε με τον κρόκο.
  10. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να φουσκώσει.
  11. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών