ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαστουρμαδοπιτάκιαΠαστουρμαδοπιτάκια
20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Κομμάτια: 16-18

Για τις κρέπες

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Κρέπες

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και το βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  2. Βουτυρώνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει αρκετά. Με μια κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας ρίχνουμε μία δόση από το χυλό και κουνάμε το τηγάνι κυκλικά ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
  3. Οταν σταθεροποιηθεί και πήξει από κάτω (σε περίπου 1 λεπτό), αναποδογυρίζουμε την κρέπα με σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  4. Οταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα, βουτυρώνοντας το τηγάνι κάθε φορά πριν βάλουμε την επόμενη δόση.

Γέμιση + Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις πιπεριές Φλωρίνης για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να στεγνώσουν.
  2. Απλώνουμε μία- μία τις κρέπες σε ένα πιάτο, βάζουμε στο κέντρο κάθε κρέπας λίγα μυρώνια, λίγα κομμάτια παστουρμά, λίγη πιπεριά Φλωρίνης, λίγο καρύδι, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και κλείνουμε τις κρέπες σε πουγκιά, προσεκτικά ώστε να μη σπάσουν.
  3. Δένουμε με σπάγκο ή κοτσανάκια μαϊντανού, βάζουμε τα πουγκιά στη λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε για 15 λεπτά, ίσα να λιώσει το τυρί. Τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.

Μυστικά

Μπορούμε να φτιάξουμε τις κρέπες από την προηγούμενη μέρα και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο, μέχρι την ώρα του ψησίματος. Επίσης, μπορούμε να τις ψήσουμε νωρίτερα και να τις ζεστάνουμε πριν από το σερβίρισμα.

Ξεκινήστε, λοιπόν, με ένα ουζάκι κι εσείς. Αλλά όχι όποιο κι όποιο! Το premium ούζο Αδολο Ισίδωρου Αρβανίτη θα μπορούσε να συνοδεύει ολόκληρο το γεύμα σας. Οπως θα μπορούσε κι ένα ωραίο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, όπως αυτό του Τσιλιλή ή της οικογένειας Αποστολάκη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών