40' προετοιμασία
20' Τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 12 πιτάκια

Διαδικασία

  1. Απλώνουμε τα φύλλα σε επίπεδη επιφάνεια, το ένα πάνω στο άλλο.
  2. Κόβουμε κατά μήκος της μακριάς τους πλευράς 3 ίσες μακριές λωρίδες (θα έχουμε συνολικά 12 λωρίδες).
  3. Στη στενή άκρη κάθε φύλλου βάζουμε από 1½ φέτα παστουρμά, 2-3 φετάκια ντομάτας, 2-3 ροδέλες πιπεριάς και λίγο κασέρι.
  4. Πασπαλίζουμε με πιπέρι (δεν βάζουμε αλάτι, γιατί ο παστουρμάς είναι αλμυρός).
  5. Φέρνουμε τις άκρες από τα πλαϊνά της λωρίδας του φύλλου προς τα μέσα κι έπειτα τυλίγουμε σε ρολάκι.
  6. Βρέχουμε τις άκρες του φύλλου και τις πιέζουμε να κολλήσουν.
  7. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι, ώστε να το γεμίζουμε κατά το 1/3. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και τηγανίζου- με τα παστουρμαδοπιτάκια για μερικά λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά μέσα στο λάδι, μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα.
  8. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών