ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπουρέκια με χόρτα από τη ΣμύρνηΜπουρέκια με χόρτα από τη Σμύρνη
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Τεμάχια: 36

Ζύμη

Γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να φτιάξουμε πουρέκια με χόρτα και τυρί, ξεκινάμε με τη γέμιση.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σπανάκι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  3. Το αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ρίχνουμε το τυρί, το αυγό, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Ζύμη

  1. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα λείο και μαλακό ζυμάρι.
  2. Το χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό τετράγωνο φύλλο. Το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 6-7 εκ.
  3. Μοιράζουμε στο καθένα από 1 κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε ορθογώνιο πιτάκι.
  4. Με ένα πιρούνι πιέζουμε τις άκρες των φύλλων ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  5. Ρίχνουμε 2-3 κουτ. σούπας λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα πουρέκια, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT