20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Τεμάχια: 36Ζύμη
Γέμιση
Διαδικασία
Γέμιση
- Για να φτιάξουμε πουρέκια με χόρτα και τυρί, ξεκινάμε με τη γέμιση.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σπανάκι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Το αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε το τυρί, το αυγό, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα λείο και μαλακό ζυμάρι.
- Το χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό τετράγωνο φύλλο. Το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 6-7 εκ.
- Μοιράζουμε στο καθένα από 1 κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε ορθογώνιο πιτάκι.
- Με ένα πιρούνι πιέζουμε τις άκρες των φύλλων ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
- Ρίχνουμε 2-3 κουτ. σούπας λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα πουρέκια, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.