15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα σαλατικά.
  2. Τα κόβουμε με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Πλένουμε καλά τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση, για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
  4. Προσθέτουμε τα κεράσια στη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
  5. Τέλος, σκορπίζουμε το ξύγαλο και προσθέτουμε τα κριτσίνια ή τα κρουτόν. Σερβίρουμε.

Μυστικά

* Το ξύγαλο Σητείας είναι ΠΟΠ κρεμώδες, όξινο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα. Το βρίσκουμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία. ** Το οξύμελι είναι άρτυμα με βάση το ξίδι και το μέλι. Το βρίσκουμε στα ράφια πολλών σούπερ μάρκετ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών