![Κρέπα με καραμέλα, σοκολάτα και κεράσια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/09/krepa-me-karamela-sokolata-kai_kerasia_gastronomos-420x560.jpg?v=1693744192)
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα σαλατικά.
- Τα κόβουμε με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Πλένουμε καλά τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση, για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
- Προσθέτουμε τα κεράσια στη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
- Τέλος, σκορπίζουμε το ξύγαλο και προσθέτουμε τα κριτσίνια ή τα κρουτόν. Σερβίρουμε.
Μυστικά
* Το ξύγαλο Σητείας είναι ΠΟΠ κρεμώδες, όξινο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα. Το βρίσκουμε σε επιλεγμένα παντοπωλεία. ** Το οξύμελι είναι άρτυμα με βάση το ξίδι και το μέλι. Το βρίσκουμε στα ράφια πολλών σούπερ μάρκετ.