20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: ταψί 38 εκ.

Διαδικασία

  1. Ζεματίζουμε τα πράσα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 1/2 λεπτό, ίσα ίσα να φύγει η σπιρτάδα τους. Τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το αλεύρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε τα τυριά και τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή, γιατί τα τυριά και πικάντικα είναι, και αλμυρά).
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και και αλείφουμε καλά με λάδι το ταψί (38 εκ.). Απλώνουμε 6 φύλλα κρούστας, λαδωμένα πολύ καλά το καθένα ξεχωριστά), έτσι ώστε να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα. Απλώνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με άλλα 6 φύλλα κρούστας, λαδωμένα καλά το καθένα ξεχωριστά. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, ώστε να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση.
  4. Λαδώνουμε την επιφάνεια, τη χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στον φούρνο (για να ψηθεί καλά και από κάτω) για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών