40' Παρασκευή
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 7-10

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζουμε τη σος: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα, το αποσύρουμε και το αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  2.   Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και για πιο λεία υφή και λαμπερή όψη ομογενοποιούμε τη σος με ένα μπλέντερ χειρός, χωρίς να το ανασηκώνουμε, για να μη δημιουργηθεί αφρός και φυσαλίδες.
  3.  Κόβουμε τα σου στη μέση με ένα μαχαιράκι και τα γεμίζουμε με μία μικρή μπάλα παγωτό βανίλια.
  4. Τα μοιράζουμε σε μπολ ανά τρία ή ανά τέσσερα και σερβίρουμε με τη ζεστή σος σοκολάτας. Αν η σος παγώσει στο μεταξύ, μπορούμε να τη ζεστάνουμε σε μπεν μαρί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών