ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρονέφρι με πατάτες και σάλτσα με κυδώνια και κρασίΨαρονέφρι με πατάτες και σάλτσα με κυδώνια και κρασί
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ψαρονέφρι με ντοματίνια στο τηγάνι με μουστάρδα αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με 2 κουτ. σούπας από τη μουστάρδα και 2 κουτ. σούπας από το λάδι.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε άλλες 2 κουτ. σούπας από το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Το βγάζουμε σε ένα σκεύος.
  4. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα ντοματίνια με λίγο αλατοπίπερο και το θυμάρι για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσουν.
  5. Ρίχνουμε τα σκόρδα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κρέας, μαζί με τα ζουμιά του.
  6. Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας, αλλά να παραμείνει ζουμερό.
  7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε το ψαρονέφρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών