10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το ψαρονέφρι με ντοματίνια στο τηγάνι με μουστάρδα αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με 2 κουτ. σούπας από τη μουστάρδα και 2 κουτ. σούπας από το λάδι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε άλλες 2 κουτ. σούπας από το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Το βγάζουμε σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα ντοματίνια με λίγο αλατοπίπερο και το θυμάρι για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσουν.
- Ρίχνουμε τα σκόρδα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κρέας, μαζί με τα ζουμιά του.
- Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας, αλλά να παραμείνει ζουμερό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε το ψαρονέφρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.