20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ, μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα. Αν βγει πολύ σφιχτή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
  2. Φιλέτα σφυρίδας: Λαδώνουμε τις φέτες σφυρίδας, τις αλατοπιπερώνουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε δυνατό γκριλ σε ένα από τα ψηλότερα ράφια για 5-6 λεπτά από τη μία πλευρά και 3 -4 λεπτά από την άλλη ή μέχρι να γίνουν. Σερβίρουμε τις φέτες σφυρίδας με τη σάλτσα κάππαρης σε μπολάκι για να βάλει ο καθένας στο πιάτο του όσο θέλει.
  3. Συνοδεύουμε με Βραστά λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, πατάτες) τα οποία μπορούμε επίσης να αρτύσουμε με τη σάλτσα κάππαρης.
  4. Συμβουλή Τη σάλτσα που θα περισσέψει τη βάζουμε σε δοχείο που κλείνει καλά και τη διατηρούμε καλά κλεισμένη για περίπου 1 εβδομάδα. Ταιριάζει πολύ και με άλλα ψητά ψάρια κι επίσης ως ντρέσινγκ σε βραστά λαχανικά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών